De belangrijkste competentie en hetgeen wat in onze bedrijfsvoering centraal staat, is kwaliteit! Hierbij kijken wij samen met u naar de mogelijkheden en voorzien wij u van gericht advies om een van de onderstaande vloerverwarmingssystemen toe te passen. Het complete plaatje wordt voor u gedetailleerd toegelicht met een bijbehorende offerte. Met andere woorden, u weet waar u aan toe bent!

Het ontwerpen, installatie en nazorg geschiedt volgens ISSO kwaliteitseisen. Ook voorzien wij uw van praktische informatie om adequaat om te gaan met uw vloerverwarmingsinstallatie.

 

In de meeste gevallen is de opbouw van de vloeren als volgt:

Netten

Als uw vloer niet voorzien is van een zandcement- of een anhydrietvloer, dan is het te hard om te frezen. Eerstvolgende optie is om de vloerverwarming te installeren op gegalvaniseerde netten. Hierbij worden netten op de vloer gelegd en wordt de vloerverwarmingsbuis gebonden middels een gegalvaniseerd vlechtdraad. Op de wanden wordt randisolatie geplakt. Randisolatie is ter voorkoming van scheuren in de dekvloer bij uitzetting. De randisolatie beperk ook warmte- en geluidsoverdracht naar de muur. Het is raadzaam om onder de netten nog een aluminium folie te plaatsen. De folie voorkomt warmteafgifte naar de onderliggende constructievloer en zorgt ervoor dat alle warmte-energie naar boven gaat.

Na het aanbrengen van de vloerverwarming zal op de betonnen constructievloer een dekvloer van minimaal 5 cm moeten komen. Let wel op dat u de ruimte hiervoor heeft.

 

Lage opbouwhoogte systeem

Als er niet in uw vloer gefreesd kan worden en u geen 5cm opbouwhoogte heeft, bieden wij u ook een oplossing met een totale opbouwhoogte van 15mm.

Hierbij wordt eerst een kunststof mat van 12mm op de vloer bevestigd, waarna de vloerverwarmingsbuis in de mat wordt vastgezet. Bij dit systeem hoeft geen dekvloer aangebracht te worden, maar een egalisatiemortel van totaal 15mm met een dekking van 3mm op de mat.

Dit systeem kan ook aangebracht worden als zijnde wandverwarming. Bij de wandverwarming is de totale opbouwhoogte 20mm en zal het opgevuld moeten worden met stuclaag of leem.

 

Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming is ook een mogelijk vloerverwarmingssysteem. Ook hierbij kijken wij naar uw wensen en maken wij samen een gerichte keuze. Elektrische vloerverwarming kan ook dienen als wandverwarming.

 

Vloerverwarmingssystemen

Frezen

Als de huidige laag onder uw leefvloer een zandcement, een gietvloer of een anhydriet dekvloer is, kunnen wij uw pand voorzien van een vloerverwarmingssysteem waarbij er gefreesd (sleuven geslepen) wordt in uw vloer. Hierbij worden met een speciale freesmachine, uitgerust met een diamanten zaagblad, sleuven gemaakt in uw vloer. Dit gebeurt vrijwel stofvrij m.b.v. een industriële stofzuiger. Na het frezen, wordt de buis in de vloer gelopen en aangesloten op de vloerverwarmingsverdeler. Het is niet mogelijk om door beton of tegels heen te frezen.

Dit systeem is de goedkoopste methode voor het installeren van de vloerverwarming. Let wel op dat de vloer geheel glad moet zijn. Na het verwijderen van de tegels zal de vloer hoogstwaarschijnlijk geëgaliseerd moeten worden. Ook hebben wij twee werkende elektra groepen van 16 Ampère per stuk nodig.

 

Droogbouwsysteem

Ook voor houten ondervloeren bieden wij een oplossing: een zogeheten “droogbouw systeem”. Bij dit systeem wordt de vloerverwarmingsbuis gemonteerd op de isolatie met aluminium of verzinkte platen.

Dit systeem heeft niet één, maar twee grote voordelen. Het isoleert en het geleidt de warmte. Aluminium of verzinkte platen zorgen voor zeer snelle geleiding, waardoor uw huis sneller opwarmt. Gezien de wat hogere prijs voor dit systeem wordt het veelal toegepast voor houten ondervloeren, omdat er weinig tot geen alternatieven zijn. Uiteraard kan het ook toegepast worden op alle andere soorten ondervloeren. Afwerkvloer hierbij is een laminaat- of een parketvloer. Als de afwerkvloer verlijmd dient te worden (bv tegels, PVC, etc.), bieden wij hiervoor een andere oplossing waarover wij u persoonlijk kunnen informeren.

 

 

Isolatieplaten

Mocht u meer dan 5cm of 7cm ruimte hebben en u wilt uw huis nog beter isoleren, kunnen wij een vloerverwarmingssysteem aanbrengen met isolatieplaten. Hierbij worden isolatieplaten van 2cm of 3cm aangebracht en worden vloerverwarmingsbuizen op deze isolatieplaten gemonteerd. Ook hierbij brengen wij randisolatie voor u aan.

Let wel op dat bovenop de isolatieplaten  van 2cm of 3cm nog een dekvloer van minimaal 7cm hoog moet komen. Hierbij moet u rekening houden met een totale opbouwhoogte van 9cm of 10cm.

 

vertrouwen door kwaliteit !

Ook wij dragen samen met u een steentje bij aan de duurzame leefomgeving.

En zorgen met onze installaties ervoor dat uw woning weer een stap dichterbij de label A-label komt of zelfs haar positie waarborgt als zijnde A-labelhouder.

 

+31(0)6 23313425 info@thermcomfort.nl

Constructievloer

(Betonvoet met grind/kiezelstenen)

Afwerkvloer

(zandcementvloer of anhydrietvloer)

Leefvloer

(Tegels, laminaat, etc)

Naar producten

Bekijken

+31(0)6 23313425                                         info@thermcomfort.nl

+31(0)6 23313425 info@thermcomfort.nl