Wij streven om te allen tijde allerhoogste kwaliteit te leveren. Om dit te realiseren, werkt Thermcomfort uitsluitend met hoogwaardige producten die voldoen aan alle eisen van de keuringsinstanties als KOMO, MPA, SKZ en VDE. De productie en assemblage geschiedt volgens NEN ISO-9001:2008 kwaliteitsmanagement normeringen. Dankzij de nauwe samenwerking met onze leveranciers bieden wij deze producten tegen de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Watergedragen systemen

Voor het realiseren van de montage van watergedragen systemen zijn de vloerverwarmingsverdeelunit en de buis de belangrijkste componenten.

Deze twee componenten zijn “MADE IN HOLLAND”.

De verdeler

De meest voorkomend en door ons primair aangeboden is de Stalen Professional verdeler. Deze zeer compacte verdelers zijn uitgerust met 3 mm dik koker materiaal.

De behuizing is gepoedercoat met een sterke zwarte (RAL 9011) laag. Deze verdeler kan gebruikt worden voor hoogtemperatuursystemen waarbij d.m.v. van maximaalbeveiliging wordt voorkomen dat te heet water de vloerverwarmingsbuizen in gaat.

 

Het water in de verdeelunit wordt aangedreven door een

energiezuinige A-label Alpha 2 pomp van het Deens merk

Grundfoss. (Afbeelding rechts)

 

 

 

 

 

 

De verdeler is uitgevoerd met een automatische ontluchter en geïntegreerde afsluiters en flowmeters per groep. Hierbij is elke groep afzonderlijk na te regelen en kan er afgelezen worden op de flowmeters wat de doorstroming per groep is om zo nodig de juiste volume te bepalen voor een efficiënte warmteafgifte! Efficiënte warmteafgifte betekent ook besparen op uw energiekosten: goed voor uw portemonnee en voor het milieu.

 

Verder is op de verdeler een thermo-manometer gemonteerd waarmee zowel de waterdruk in bar als de temperatuur in graden Celsius is af te lezen. Ook beschikt deze verdeler over een vul- en een aftappunt waarmee het vloerverwarmingssysteem gevuld en afgeperst kan worden zonder dat deze aangesloten is op de CV-installatie. Op deze stalen behuizing van de verdeler zit 5 jaar garantie. De circulatiepomp en de appendages worden geleverd met 2 jaar garantie.

 

Naast de bovenstaande Stalen Professional verdeler bieden wij in deze categorie ook een Kunststof Professional verdeler aan. Deze verdeler heeft ook dezelfde specificaties als de bovenstaande verdeler. Het verschil zit  in de behuizing die gemaakt van dubbelwandige kunststof als zijnde glasvezel versterkte Polyamide 6.6.  Hierbij is de condensvorming nihil en uiterst geschikt voor vochtige plekken.

Tevens zijn de kunststof verdelers te gebruiken om uw pand te koelen. Op deze kunststof casco kokers zit 10 jaar garantie. Ook bij deze verdeler heeft u op de circulatiepomp en de appendages 2 jaar garantie.

 

Naast de bovenstaande meest voorkomende verdeelunits bieden wij onder andere ook de volgende opties:

  • Verdelers geschikt voor stadsverwarming.
  • Verdelers zonder een pompregelaar die geschikt zijn voor laagtemperatuursystemen (voornamelijk gebruikt in de utiliteitsbouw).
  • Verdelers waarbij de flow constant is ongeacht de variatie van de druk in het systeem.
  • Verdelers waarmee ook gekoeld kan worden.
  • Verdelers waarbij het circulerende water van het warmtebronsysteem niet in aanraking komt met het water in het vloerverwarmingssysteem (gescheiden systeem).

 

De buis

De vloerverwarmingsbuis die wij gebruikten is voorzien van Poly Ethylene Raised Temperatuur molecuul gestructureerde opbouw. Deze PE-RT buis wordt in Nederland geëxtrudeerd met de nieuwste technologieën. De buis toont superieur gedrag op het gebied van spanningsbreuk en weerstand tegen hydrostatische druk, zonder dat vernetting (crosslinking PEX) nodig is. PE-RT resin is optimaal gestabiliseerd tegen veroudering. Op basis van internationaal geaccepteerde regels en onder normale gebruikscondities kunnen deze buissystemen levensduur van 50 jaar bereiken. Tevens is het materiaal toegelaten volgens de meest gebruikte drinkwaternormen.

Buizen vervaardigd uit PE-RT Type 1 resin kunnen worden gebruikt voor temperaturen van 5ºC tot 80 ºC. Kortdurende piekbelastingen tot 95ºC bij maximaal 6 bar interne hydrostatische overdruk worden zonder problemen overleefd. De buis wordt geleverd met 50 jaar fabrieksgarantie en 10 jaar garantie op de gevolgschade.

 

 

 

Doorsnede van de PE-RT  vloerverwarmingsbuis: zie afbeelding rechts.

 

Deze buis is verkrijgbaar in vele maten. Aan de hand van de situatie en uw wensen wordt een systeem samengesteld met bijbehorende type buis.

 

Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming is ook een mogelijk systeem. Elektrische vloerverwarming kan ook dienen als wandverwarming.  Warmte elementen worden hierbij geleverd met 10 jaar garantie en op de thermostaten en sensoren heeft u 2 jaar garantie.

 

vertrouwen door kwaliteit !

Ook wij dragen samen met u een steentje bij aan de duurzame leefomgeving.

En zorgen met onze installaties ervoor dat uw woning weer een stap dichterbij de label A-label komt of zelfs haar positie waarborgt als zijnde A-labelhouder.

 

+31(0)6 23313425 info@thermcomfort.nl

Bekijken

+31(0)6 23313425                                         info@thermcomfort.nl

Producten

Naar Systemen

+31(0)6 23313425 info@thermcomfort.nl