Vloerverwarmingssystemen

Voor elke situatie een geschikte oplossing

Er zijn verschillende vloerverwarmingssystemen. Maar welk systeem is het meest geschikt voor uw woning of ruimte? Dat hangt af van een aantal factoren. We helpen u graag met de juiste keuze. Want of u nu een nieuw huis heeft of uw pand gaat verbouwen, een plavuizen vloer of toch liever een houten vloer. Wij hebben altijd een goede oplossing.

Leefvloer
Dekvloer
Constructievloer

Vloeropbouw

Vloeropbouw watergedragen vloerverwarming

Bij vloerverwarming kunt u kiezen tussen elektrische vloerverwarming of warmwater vloerverwarming met verwarmingsbuizen. Warmwater vloerverwarming kent grofweg drie verschillende systemen: ingefreesd, droog of nat. Als u de vloerverwarming laat infrezen, dan worden de buizen in de bestaande dekvloer gelegd. Bij een nat systeem worden de vloerverwarmingsbuizen in een nieuwe dekvloer gegoten. Bij een droog systeem liggen de buizen in voorgevormde isolatieplaten. Elk systeem heeft zijn eigen mogelijkheden en voordelen. De keuze is vooral ook afhankelijk van de opbouwhoogte die beschikbaar is.

Watergedragen vloerverwarming

01/05

01/06

Frezen.

Ligt er onder de leefvloer van uw pand een zandcement- of anhydriet dekvloer of gietvloer? Dan kunnen wij het vloerverwarmingssysteem in de vloer frezen. We maken sleuven in de vloer met een speciale freesmachine met een diamanten zaagblad. Met behulp van een industriële stofzuiger is dit vrijwel stofvrij. Er kan enkel in een vlakke vloer gefreesd worden. Na het frezen wordt de verwarmingsbuis in de vloer gelegd en aangesloten. Dit is de goedkoopste methode voor het installeren van de vloerverwarming. Het is ook mogelijk te frezen in een betonvloer of tegels tegen een meerprijs. Dit gebeurt met een zware freesmachine in combinatie met een koelmechanisme en bijbehorende afzuigsysteem voor water en stof ineen. De tegelvloer dient gecontroleerd worden op de stevigheid zodat de tegels niet los komen te liggen/trillen tijdens het frezen. Er kan enkel in een vlakke vloer gefreesd worden.

02/05

02/06

Netten.

De volgende optie is om de vloerverwarming te installeren op gegalvaniseerde netten. De vloerverwarmingsbuis wordt op de netten gebonden met gegalvaniseerd vlechtdraad en afgewerkt met een dekvloer. Let op dat er op de betonnen constructievloer een dekvloer van minimaal 5 cm komt. Hier moet wel ruimte voor zijn. 
Voor het storten van de dekvloer wordt op de wanden randisolatie geplakt. Dit voorkomt scheuren in de dekvloer bij uitzetting. De randisolatie beperk ook warmte- en geluidsoverdracht naar de muur. Het is raadzaam om onder de netten een aluminium folie te plaatsen. De folie voorkomt warmteafgifte naar de onderliggende constructievloer en zorgt dat alle warmte-energie naar boven gaat, voor een optimaal rendement van uw vloerverwarming.

03/05

03/06

Isolatieplaten.

Heeft u meer opbouwruimte op uw vloer ruimte en wilt u uw huis of bedrijfspand nog beter isoleren? Dan kunnen wij een vloerverwarmingssysteem aanbrengen met isolatieplaten van 2 of 3 cm dik. De vloerverwarmingsbuizen worden op deze isolatieplaten gemonteerd en afgewerkt met een dekvloer. Ook hierbij brengen wij randisolatie voor u aan.
Let op dat er op de isolatieplaten nog een dekvloer van minimaal 7 cm komt. U moet dus rekening houden met een totale opbouwhoogte van 9 of 10 cm.

04/05

04/06

Lage opbouwhoogte systeem.

Kan er niet in uw vloer gefreesd worden en heeft u geen 5 cm opbouwhoogte? Ook dan hebben wij een oplossing met een totale opbouwhoogte van maar 15 mm. Hierbij bevestigen we eerst een kunststof mat van 12 mm op de vloer. De vloerverwarmingsbuis wordt in de mat vastgezet. Bij dit systeem hoeft geen dekvloer aangebracht te worden. Een egalisatiemortel van in totaal 15 mm met een dekking van 3 mm op de mat is voldoende.
Dit systeem kan ook gebruikt worden als wandverwarming. Bij wandverwarming is de totale opbouwhoogte 20 mm en wordt de mat opgevuld met een laag stuc of leem.

05/05

05/06

Droogbouwsysteem.

Voor houten ondervloeren is een zogenoemd ‘droogbouw systeem’ een goede oplossing. Bij dit systeem monteren we de vloerverwarmingsbuis op isolatie met verzinkte lamellen.
Dit systeem heeft niet één, maar twee grote voordelen. Het isoleert en het geleidt de warmte. Verzinkte lamellen zorgen voor zeer snelle warmtegeleiding, waardoor uw huis sneller opwarmt. De prijs van dit systeem is wat hoger, maar u heeft twee vliegen in één klap. Vloerisolatie en vloerverwarming ineen. Daarom wordt het meestal toegepast bij houten ondervloeren, waar weinig alternatieven voor zijn. Maar uiteraard kan het ook gebruikt worden op alle andere soorten ondervloeren. 
Dit droogbouwsysteem dient zwevend afgewerkt te worden. Over de oplossingen voor een verlijmde of een niet-draagkrachtige afwerkvloer (bijvoorbeeld tegels of PVC) informeren wij u graag persoonlijk.

Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming kan in vrijwel iedere situatie worden toegepast: bij nieuwbouw,
renovatie of zelfs op een houten ondervloer. Wij werken met het merk MAGNUM. Een van de beste
merken op dit gebied. Met drie verschillende systemen is er altijd een goede oplossing voor uw
woning of bedrijfspand.

04/06

01/03

MAGNUM mat

De MAGNUM Mat is ontwikkeld om vloerverwarming te installeren op een bestaande tegelvloer of een reeds aangebrachte afwerkvloer. De mat wordt in de nieuwe lijm- of egalinelaag verwerkt. Omdat de mat direct onder de oppervlakte ligt, warmt de vloer heel snel op.

05/06

02/03

MAGNUM cable

De MAGNUM Cable is speciaal ontwikkeld voor installatie in cementdekvloeren. De elektrische kabel kan vastgebonden worden op gegalvaniseerde krimpnetten waarna het wordt afgewerkt met een dekvloer. Of we brengen de kabel aan in de bestaande dekvloer door middel van freeswerk waarbij er sleuven worden gefreesd in de bestaande dekvloer. De afstand tussen de kabels bepaalt het vermogen per vierkante meter. U heeft dus de vrijheid om meer vermogen (snellere reactie, hogere temperaturen) of juist minder vermogen (voor constante of lage temperaturen) aan te brengen.

04/06

03/03

MAGNUM HeatBoard E

Het MAGNUM HeatBoard E is direct toepasbaar onder hout, parket of laminaat. Dit systeem kan ook gebruikt worden op houten ondervloeren. Met een opbouwhoogte van slechts 12 mm en 31 mm is MAGNUM HeatBoard de dunste elektrische droogbouw vloerverwarming in zijn soort. Dit ultradunne vloerverwarmingssysteem wordt aangestuurd met een digitale klokthermostaat en een vloersensor voor een zeer gelijkmatige opwarming.

Vrijblijvende offerte

Wij zijn super snel met reageren!

Vrijblijvende offerte aanvragen