Vloerverwarmingssystemen

Voor elke situatie een geschikte oplossing

Er zijn verschillende vloerverwarmingssystemen. Maar welk systeem is het meest geschikt voor uw woning of ruimte? Dat hangt af van een aantal factoren. We helpen u graag met de juiste keuze. Want of u nu een nieuw huis heeft of uw pand gaat verbouwen, een plavuizen vloer of toch liever een houten vloer. Wij hebben altijd een goede oplossing.

Leefvloer
Dekvloer
Constructievloer

Vloeropbouw

Vloeropbouw watergedragen vloerverwarming

Bij vloerverwarming kunt u kiezen tussen elektrische vloerverwarming of warmwater vloerverwarming met verwarmingsbuizen. Warmwater vloerverwarming kent grofweg drie verschillende systemen: ingefreesd, droog of nat. Als u de vloerverwarming laat infrezen, dan worden de buizen in de bestaande dekvloer gelegd. Bij een nat systeem worden de vloerverwarmingsbuizen in een nieuwe dekvloer gegoten. Bij een droog systeem liggen de buizen in voorgevormde isolatieplaten. Elk systeem heeft zijn eigen mogelijkheden en voordelen. De keuze is vooral ook afhankelijk van de opbouwhoogte die beschikbaar is.

Watergedragen vloerverwarming

01/05

01/06

Frezen.

Ligt er direct onder de leefvloer (PVC, laminaat, tegels, etc) van uw pand een zandcement- of anhydriet dekvloer of gietvloer? Dan kunnen wij in de meeste gevallen het vloerverwarmingssysteem infrezen. We maken sleuven in de vloer met een speciale freesmachine met een diamanten zaagblad. Met behulp van een industriële stofzuiger is dit vrijwel stofvrij. Er kan enkel in een vlakke/egale vloer gefreesd worden. Naast de bovengenoemde oplossingen is het ook mogelijk te frezen in een betonvloer of tegels. Dit gebeurt met een krachtige freesmachine. Het freesblad wordt hierbij gekoeld met water en een bijbehorende afzuigsysteem zorgt voor afzuiging van water en stof ineen. De tegelvloer dient gecontroleerd worden op de stevigheid zodat de tegels niet los komen te liggen/trillen tijdens het frezen. Er kan enkel in een vlakke vloer gefreesd worden. Het is ook mogelijk te frezen in een gipsvezelplaat. Deze gipsvezelplaten worden gelegd op houten draagvloeren/constructievloeren. Meest gebruikte gipsvezelplaten zijn van de firma’s Fermacell en Knauf.

02/05

02/06

Netten.

Een optie is om de vloerverwarming te installeren op gegalvaniseerde netten. Dit systeem passen wij vaak toe in nieuwbouw of bij grondigere renovatieprojecten. De vloerverwarmingsbuis wordt op de netten gebonden met gegalvaniseerd vlechtdraad en afgewerkt met een dekvloer. Let op dat er op de betonnen constructievloer een dekvloer van minimaal 5 cm komt. Hier moet wel ruimte voor zijn.

Voor het storten van de dekvloer wordt op de wanden randisolatie geplakt. Dit voorkomt scheuren in de dekvloer bij uitzetting. De randisolatie beperk ook warmte- en geluidsoverdracht naar de muur. Het is raadzaam om onder de netten een aluminium isolatiefolie te plaatsen. De folie voorkomt warmteafgifte naar de onderliggende constructievloer en zorgt dat alle warmte-energie naar boven gaat, voor een optimaal rendement van uw vloerverwarming.

03/05

03/06

Isolatieplaten.

Heeft u meer opbouwruimte op uw vloer ruimte en wilt u uw huis of bedrijfspand nog beter isoleren? Dan kunnen wij een vloerverwarmingssysteem aanbrengen met isolatieplaten van 2 of 3 cm dik. De vloerverwarmingsbuizen worden op deze isolatieplaten gemonteerd en afgewerkt met een dekvloer. Ook hierbij brengen wij randisolatie voor u aan.

Let op dat er op de isolatieplaten nog een dekvloer van minimaal 7 cm komt. U moet dus rekening houden met een totale opbouwhoogte van 9 of 10 cm.

04/05

04/06

Mini Mat

Mini Mat 15mm
Kan er niet in uw vloer gefreesd worden en is er geen 5 cm opbouwhoogte? Ook dan hebben wij een oplossing met een totale opbouwhoogte van maar 30 mm. Hierbij bevestigen we eerst een kunststof mat van 15 mm op de vloer. De vloerverwarmingsbuis wordt in de mat vastgezet. Bij dit systeem hoeft geen normale zand-cementdekvloer gesmeerd te worden, maar een vloeibare dekvloer op basis van gips of cement.

Mini Mat 12mm
Is er nog minder hoogte beschikbaar? Ook dan hebben wij een oplossing met een totale opbouwhoogte van maar 15 mm. Hierbij bevestigen we eerst een kunststof mat van 12 mm op de vloer. De vloerverwarmingsbuis wordt in de mat vastgezet. Bij dit systeem hoeft geen dekvloer aangebracht te worden. Een egalisatiemortel van in totaal 15 mm met een dekking van 3 mm op de mat is voldoende.
Dit systeem kan ook gebruikt worden als wand- of plafond verwarming/koeling. Hierbij wordt de mat opgevuld met een laag stuc of leem. Dit systeem kan ook gemonteerd worden in combinatie met drukvaste isolatieplaten.

05/05

05/06

Droogbouwsysteem.

Dit systeem bestaat uit lichte, voorgevormde EPS platen die we op de bestaande vloer leggen. Deze EPS platen hebben een toplaag van warmte geleidingsprofielen. In deze warmte geleidingsprofielen wordt de vloerverwarmingsbuis bevestigd. Deze profielen geleiden de warmte van de verwarmingsbuis zodat de warmte gelijkmatig wordt verspreid. Dit systeem heeft niet één, maar twee grote voordelen: het isoleert de vloer en het geleidt de warmte zeer efficiënt. Door het lichte gewicht van het systeem, is het uitermate geschikt voor houten draagvloeren/constructievloeren. Dit droogbouwsysteem dient afgewerkt te worden met een zwevende en een draagkrachtige vloer zoals hout, parket of laminaat. Over de oplossingen voor een verlijmde of een niet-draagkrachtige afwerkvloer (bijvoorbeeld tegels of PVC) informeren wij u graag persoonlijk.

Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming kan in vrijwel iedere situatie worden toegepast: bij nieuwbouw, renovatie of zelfs op een houten ondervloer. Wij werken met het merk MAGNUM. Dé marktleider in Nederland. Met drie verschillende systemen is er altijd een goede oplossing voor uw woning of bedrijfspand. De elektrische vloerverwarming wordt aangestuurd door een WIFI thermostaat en een vloersensor.
Omdat dit systeem los staat van de CV installatie, geeft deze manier van verwarmen de mogelijkheid om ook in het voor- en najaar bijvoorbeeld in de badkamer een aangename en comfortabele warmte te hebben zonder dat in de rest van het huis de verwarming aan staat.

04/06

01/03

MAGNUM mat

De MAGNUM Mat is een unieke vloerverwarmingsmat. Het systeem is ontwikkeld om over een bestaande tegelvloer of op een reeds aangebrachte afwerkvloer toch nog vloerverwarming te kunnen installeren. De mat is ca. 4 mm dun en kan in een lijmlaag meegenomen worden zonder dat slopen en uitfrezen nodig is. De mat komt vrijwel direct onder de oppervlakte te liggen. Dit verhoogt de opwarmsnelheid van de vloer wat het systeem tevens geschikt maakt voor ruimtes met een niet-permanente bezettingsgraad, zoals badkamers, hobbyruimtes, recreatieruimtes en meer.

05/06

02/03

MAGNUM cable

Nu we steeds vaker alternatieven zoeken voor het verbruik van gas in een woning, is volledig elektrisch verwarmen een goed alternatief.  De elektrische kabel kan vastgebonden worden op gegalvaniseerde krimpnetten waarna het wordt afgewerkt met een dekvloer. Of we brengen de kabel aan in de bestaande dekvloer door middel van freeswerk waarbij er sleuven worden ingefreesd in de bestaande vloer. De onderlinge kabelafstand bepaalt het vermogen per m2. Hierdoor heeft u de vrijheid om meer vermogen (snellere reactie, hogere temperaturen) of juist minder vermogen (voor constante of lage temperaturen) te installeren. De kabel is te krijgen in een vermogen van 10 Watt/m1 en 17 Watt/m1.

04/06

03/03

MAGNUM HeatBoard E

Dit systeem bestaat uit lichte, voorgevormde EPS platen die je op de bestaande vloer legt. Deze EPS platen hebben een toplaag van warmte geleidingsprofielen. In deze warmte geleidingsprofielen wordt de vloerverwarmingskabel bevestigd. Deze profielen geleiden de warmte van de verwarmingsbuis zodat de warmte gelijkmatig wordt verspreid. Dit systeem heeft niet één, maar twee grote voordelen: het isoleert de vloer en het geleidt de warmte zeer efficiënt. Door het lichte gewicht van het systeem, is het uitermate geschikt voor houten draagvloeren & constructievloeren. Het MAGNUM HeatBoard E is kan afgewerkt worden met draagkrachtige en zwevende vloeren zoals hout, parket of laminaat.

Naregeling (klimaatregeling per vertrek)

Om uw woning van nog meer comfort te voorzien, kunnen we een systeem installeren waarbij de ruimtetemperatuur van elk vertrek afzonderlijk geregeld kan worden. Of u een CV-ketel, warmtepomp met koeloptie of stadsverwarming heeft, voor elke type warmtebron hebben wij een passende oplossing om elke ruimte apart na te regelen. Hierbij delen we uw woning in zones en plaatsen we kleppen/motoren met bijbehorende thermostaten en regelbalken. Dit kunnen we doen voor vloerverwarming, radiatoren of een combinatie van vloerverwarming en radiatoren. Omdat u controle heeft over de temperatuur van elke afzonderlijke ruimte bespaart u op uw energierekening.

Vrijblijvende offerte

Wij zijn super snel met reageren!

Vrijblijvende offerte aanvragen